Referendumverzoek winkeliers waarschijnlijk afgewezen

Een meerderheid van de Leidse gemeenteraad zal waarschijnlijk dinsdagavond in de raadsvergadering tegen het voorstel stemmen om een referendum te houden over de openstelling op zondag van winkels buiten het centrum. De coalitiepartijen PvdA, GroenLinks, SP en ChristenUnie zullen het verzoek van de winkeliers dat gepaard ging met 2500 handtekeningen van symphatisanten om zo’n referendum wel te laten plaatsvinden niet steunen.

Verschillende managers van supermarkten buiten de singels hebben, om oneerlijke concurrentie met winkels in de Leidse binnenstad die wel op zondag mogen open zijn tegen te gaan, in een breed gedragen verzoek om een dergelijk referendum gevraagd. De Leidse coalitiepartijen vinden dat de Leidenaar zich niet noet bemoeien met de broodwinning van winkeliers. Buiten de politiek denkt men dat een referendum over de winkelsluitingstijden wel eens zou kunnen leiden tot een scheuring in het huidige college van B & W.

Leiden referendum


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×