Leids parkeersysteem pakt miljoen duurder uit

Het veelgeplaagde Leidse Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS) pakt een miljoen euro duurder uit dan negen jaar geleden werd verwacht. Het PRIS was begroot op een miljoen euro, maar berekeningen wijzen nu uit dat het systeem wel twee miljoen euro gaat kosten. Het PRIS verwijst automobilisten al in een vroeg stadium bij de invalswegen in welke parkeergarages nog plaats is en hoeveel. Het ingenieuze parkeerverwijzingssysteem heeft eerder wel redelijk, zij het onvoldoende, gefunctioneerd maar vertoonde toen nog allerlei kinderziektes en is de laatste maanden uit de lucht geweest. De elektronische blauw/rode borden aan de lantaarnpalen meldden bijvoorbeeld een volle parkeergarage terwijl er nog voldoende plaats was en andersom.

Het systeem werd negen jaar geleden voor een miljoen gulden aangeschaft en is in de loop der tijd verbeterd en aangepast. Het PRIS functioneerde niet en is vele malen aangepast, waaraan natuurlijk weer een prijzig prijskaartje hing. Momenteel werkt het echter nog steeds niet. Om duistere redenen is de reparatie aan het systeem vertraagd. De Gemeente verwacht de problemen met het PRIS nu wel binnen een maand verholpen te hebben. PvdA-raadslid Gijs Holla heeft het College van B & W inmiddels om opheldering gevraagd.

Leiden parkeren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×