Leiden in honderd schilderijen

De stad Leiden zal vereeuwigd worden in honderd schilderijen. Het betreft hier een project van de Leidse schilders Gijs Donker en Bartel Brussee, die Leiden anno 2006 op het witte doek willen vereeuwigen. Honderd karakteristiek voor de Sleutelstad zijnde plekken en gebeurtenissen zullen onderwerp worden van de reeks van honderd schilderijen.

Burgemeester Henri Lenferink opende dinsdagavond de raadsvergadering met te zeggen dat de leden van de gemeenteraad en het College van B & W wel heel vaak digitaal op de foto worden gezet, maar dat het niet niet eerder is voorgekomen dat ze op het witte doek werden vereeuwigd. Maar de initiatiefnemers van het schilderproject vinden de raadszaal toch belangrijk genoeg als typisch Leids gegeven om het in een schilderij vast te leggen.

Vanaf de perstribune schilderden Brussee en Donker het verhitte debat over de referendumaanvraag. Momenteel zijn er ongeveer twintig van de honderd schilderijen gereed. Als de reeks compleet is zal het geheel gepresenteerd worden. Waar en wanneer dat gaat gebeuren is bij de redactie niet bekend.      

Leiden kunst


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×