Koninklijke onderscheiding voor Ton Ouwerkerk

De heer A.J. Ouwerkerk, scheidend voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool Leiden, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ton Ouwerkerk (62) was van 1974 tot 1986 directeur van de Verpleegkundige Academie Vronestein in Voorburg. In die tijd nam hij het initiatief tot samenwerking met de fysiotherapieopleiding van het Academisch Ziekenhuis in Leiden. In 1982 werd daartoe de Stichting Samenwerkende Academies Gezondheidszorg opgericht, waaraan destijds 1200 studenten onderwijs genoten. Uit de samenwerking met de Stichting Mater Dei voor sociaal agogisch onderwijs in Den Haag en de Stichting Laboratoriumschool Rijnland in Leiderdorp ontstond uiteindelijk in 1986 de Hogeschool Leiden, waarvan de heer Ouwerkerk voorzitter van het College van Bestuur werd. In de loop der jaren werden veel meer Hbo-opleidingen binnen de Hogeschool verenigd.

De inspanningen van Ton Ouwerkerk hebben ertoe geleid dat de onderwijsvoorzieningen in Leiden zijn geconcentreerd en dat het aantal studenten van de Hogeschool is gestegen tot meer dan 6000. De Hogeschool verzorgt inmiddels 20 opleidingen. De heer Ouwerkerk was initiator van diverse netwerken in de regio, zoals het platform Arbeidsmarkt Rijn Gouwe en het provinciaal initiatief van de zuidvleugel. Zijn inspanningen zijn altijd gericht geweest op het versterken van de band tussen bedrijven, instellingen en het onderwijs.

De heer Ouwerkerk was voorts ook nog actief in de Internationale Bestuurscommissie van de Nederlandse Korfbalbond, als bestuurslid van de Stichting Studentenhuisvesting en van enkele verpleegkundige opleidingen. De uitreiking van de onderscheiding door de burgemeester van Leiden, drs. H.J.J. Lenferink, vond vandaag plaats in de Hogeschool Leiden

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×