Referendumvraag RGL vastgesteld

Gisteravond heeft de gemeenteraad de definitieve referendumvraag over de RijnGouweLijn vastgesteld. De referendumkamer stelde voor om op 7 maart te vragen: ‘Wilt u dat de gemeente Leiden meewerkt aan de RijnGouweLijn door Leiden via onder andere de Lammenschansweg, de Breestraat en de Plesmanlaan?’ Paul Laudy diende een amendement in, om de vraagstelling te veranderen. Een korte, duidelijke vraag zonder al die straten zou volgens hem veel beter zijn. VVD, GroenLinks, CU, PvdA, Leefbaar Leiden en Stadspartij Leiden Ontzet waren het met hem eens. De definitieve referendumvraag luidt nu: ‘Wilt u dat de gemeente Leiden meewerkt aan de RijnGouweLijn door Leiden?’

Diverse partijen hadden moeite met de straten die genoemd werden. De CU en Leefbaar Leiden vonden het noemen van de Plesmanlaan onhandig. De CU stelde dat de RGL maar over een klein stukje van de Plesmanlaan gaat, zodat mensen een verkeerd beeld van het tracé kunnen krijgen. Leefbaar Leiden vond dat het noemen van de Plesmanlaan de suggestie wekt dat ook over de RijnGouweLijn-Oost gestemd moest worden. Die loopt immers vanaf het Centraal Station naar Katwijk en Noordwijk, via de Plesmanlaan.

GroenLinks wilde liever dat alle straten genoemd werden, of geen enkele zoals nu het geval is. Het bedrag dat uitgetrokken is voor het referendum, 895.000 euro, werd exorbitant hoog genoemd. Wethouder Steegh gaf toe dat hij dat zelf eerst ook vond, maar dat hij zijn uiterste best zou doen om het referendum goedkoper te krijgen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×