CDA wil plek ramp kruitschip beter markeren

In het kader van ‘Maak geschiedenis zichtbaar’ wil CDA-raadslid Joost Bleijie dat de plek waar het kruitschip in 1807 ontplofte beter zichtbaar wordt gemaakt voor wandelaars. Nu is op die plek alleen een plaquette in de kademaaur aangebracht die echter alleen vanaf het Van der Werffpark te zien is en dan nog moet je heel goede ogen hebben. Bleijie pleitte ervoor die plaquette uit de kademuur te halen en deze op de Steenschuur op een soort lessenaaar te plaatsen met daarop de nodige uitleg in verschillende talen. Dat ging burgemeester Henri Lenferink iets te ver omdat ook de plaquette zelf onderdeel is van de geschiedenis. Wel zegde hij toe de mogelijkheden te onderzoeken om meer uitleg op die plaats te kunnen geven.  

Bij de ramp met het kruitschip kwamen 160 Leidenaars om.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×