Veel Leidse kandidaten bij Provinciale Verkiezingen

Leidenaren die op 7 maart op een plaatsgenoot willen stemmen kunnen bij de meeste deelnemende partijen terecht. Van de 14 partijen die in Leiden meedoen aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten hebben er negen één of meer Leidenaren op de lijst. De lijsten van de SP, D66 en de Sociaal-Liberale Partij hebben een Leidse lijsttrekker, hoewel dat bij die laatste niet zo vreemd is. De partij van Leidenaar Wouter Kuijper telt slechts twee namen en doet alleen in het Leidse kiesdistrict mee. Onder het motto Wie kies jij? hieronder een overzicht van alle Leidse kandidaten, ongeacht of ze op een verkiesbare plek staan. De inhoud van de programma’s vergelijken kan via de Programmavergelijker van de Provincie Zuid-Holland of de Stemwijzer.

Bij de PvdA (lijst 1) staat de eerste Leidenaar op plek drie; oud-wethouder Ron Hillebrand. Op nummer 17 staat Meinke Schouten, op 25 Ruben Zandvliet en op 29 Alexander van Mazijk. Het CDA (lijst 2) heeft slechts één stadsgenoot opgesteld; daar is de Leidse fractievoorzitter Jan-Jaap de Haan lijstduwer. De VVD-lijst (3) telt drie Leidenaren. Op zes oud-raadslid Marijke van Dobben de Bruijn, op zeven Floor Vermeulen en op plaats 25 Edwin v/d Post.

GroenLinks (lijst 4) heeft oud-raadslid Sinan Cengiz op de tweede plaats gezet. Dik Toet staat op negen, plaats tien wordt bezet door Harold Baars. Wethouder John Steegh staat op een 18e positie. Het Leidse statenlid Bart Vermeulen voert de SP-lijst (vijf) aan. Hij heeft op de 30 namen tellende lijst gezelschap van raadslid Eva de Bakker (op drie), Martine Marijt-Mergler (op 15) en oud Tweede Kamerlid Fenna Vergeer-Mudde op plaats 29.

D66 heeft lijst zes bij de komende verkiezingen. Ook hier een Leidenaar als lijsttrekker; Geertjan Wenneker. Op de achtste plaats daar Arjen Raap en op plek 19 duo-raadslid Sabine Verschoor. Quirijn Bongaerts staat op de 22e plaats. De partij Fortuyn (lijst 7) heeft geen enkele Leidenaar op de lijst staan. Dat geldt eveneens voor de S.G.P. (lijst 8) en de ChristenUnie (lijst 9).

Bij Leefbaar Zuid-Holland (lijst 10) staat de lijsttrekker van Leefbaar Leiden, Daan Sloos, op de negende plaats. Op de lijst van Lokaal Zuid-Holland (lijst 11) zijn geen Leidenaren te vinden.

Bij de Partij van de Dieren (lijst 13) vertegenwoordigt Rudy Kousbroek de Leidse eer op plek 14. De Sociaal-Liberale Partij (lijst 14) heeft slechts twee namen op de lijst, maar die komen wel allebei uit de sleutelstad. Oud-raadslid (voor D66) Wouter Kuijper trekt en Hans Held duwt de lijst. Nieuw Rechts (lijst 15) telt vijf namen. Daaronder zijn geen Leidenaren.

Advertentie

Leiden psverk2007


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×