Alpinisten beklimmen Haarlemmerstraat

Aanstaande zaterdag zal een groep straatalpinisten gewapend met pikhouwelen, stijgijzers en klimtouwen de obstakels die op de Haarlemmerstraat te vinden zijn, beklimmen. Met deze actie willen de Leidse leden van Makkers Unlimited de winkeliers, de politiek en het winkelend publiek uitdagen om ruimte te maken voor blinden en slechtzienden, rolstoelers en mensen met kinderwagens.

Momenteel is de Haarlemmerstraat voor hen op zaterdag een beproeving, aldus Makkers Unlimited. De straat staat dan vol met rondslingerende fietsen, uitstallingen en reclameborden en ook de holle goten en hellende kanten leveren problemen op. Makkers Unlimited, een groep die met positieve en ludieke acties opkomt voor de belangen van mensen met handicaps, heeft voor aanstaande zaterdag gekozen, omdat de raadscommissie en de gemeenteraad binnenkort vergaderen over problemen met de toegankelijkheid. Zo wordt er onder andere vergaderd over het feit dat veel winkeliers graag hun uitstalling willen neerzetten op de plaats waar de geleidelijn voor blinden en slechtzienden loopt. De beklimming start om 13.00 uur op de hoek van de Hooigracht en de Haarlemmerstraat. Op het kruispunt met de Stille Mare wordt de actie op gepaste wijze afgesloten. Meer informatie is te vinden op www.makkersunlimited.nl.  

Leiden makkers


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×