Makkersgroep in oprichting

In Leiden wordt gewerkt aan de oprichting van een lokale Makkersgroep. Een Makkersgroep is bedoeld om knelpunten op een ludieke wijze uit de weg te ruimen. Als aftrap zullen zij aanwezig zijn op de informatiemarkt in het Rijnlands Revalidatie Centrum tijdens de week van de chronisch zieken (10-16 november). Twee actieve Makkers, Richard van Eijk en Margje Smolders zijn druk bezig om een groep Leidse Makkers bijeen te brengen. Volgens hen is er in Leiden en omgeving nog genoeg mis waar ludieke aandacht kan bijdragen aan oplossingen en verbeteringen. En zij hebben er veel zin in om serieus, maar wel met veel plezier, die zaken aan de kaak te stellen en hun oplossingen naar voren te brengen.

De Makkers beginnen met een presentatie van wat Makkers is en doet dat tijdens een informatiemarkt in het Rijnlands Revalidatie Centrum. Die vindt plaats tijdens de week van de chronisch zieken (10-16 november). De bedoeling is om mede-Makkers te werven, want “hoe meer zielen, hoe meer vreugd” geldt zeker ook voor Makkers-acties. De informatiemarkt is er de hele week, maar niet bemenst. Dat is alleen op zaterdag 11 november, tijdens de themadag “bewegen voor jong en oud”.

Op die dag kun je in persoon kennismaken met Richard en Margje. Plannen voor de eerste actie liggen er ook al, en die betreft openbaar vervoer. Misschien lukt het zelfs om die al te uit te voeren vóór de informatiemarkt. Maar anders komt dat kort daarna. Woon je in Leiden of omgeving, ben je nieuwsgierig en /of wil je meedoen? Ga dan langs op die informatiemarkt, of, nog beter, neem nu al contact op met Richard en Margje via makkersleiden@gmail.com.

Leiden makkers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×