Comité Geen Trein door de Stad: Fiets in plaats van Trein

Inwoners van Leiden die de poster “Stem Nee tegen dit Tracé” ophangen, maken kans op een fiets ter waarde van 400 euro of één van de 100 troostprijzen. Het comité Geen Trein door de Stad probeert op deze manier zoveel mogelijk Leidenaars te mobiliseren om de actieposter voor het raam hangen. Belangstellenden kunnen de poster komende zondag uit een huis-aan-huisblad halen. Een week later wordt in heel Leiden ook een informatiefolder van “Geen Trein door de Stad” verspreid. Daarin de argumenten om tegen de RGL door de binnenstad te stemmen. Ook op de achterkant van deze folder staat een poster die “geldig” is voor de actie. Mensen die een kleine strooifolder voor het raam hangen dingen mee naar de fiets of één van de 100 troostprijzen.

“De actie is een knipoog naar een actie van tien jaar geleden van een bekend automerk. Als je de advertentie voor het raam hing, maakte je kans op een auto. Het leek ons wel aardig om een fiets te verloten”, aldus Elsbeth Klink van het actiecomité. Fiets 2000 aan de Lange Mare stelt de fiets ter beschikking ter waarde van 400 euro. “Dat kan een omafiets zijn, maar ook een beach cruiser, waarmee je naar het strand kunt,” aldus Klink die daarmee refereert aan de PvdA-slogan “Met de tram naar het strand”.

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×