Aanhouding na valse melding

Op dinsdag 13 februari kreeg de politie een melding dat er een vrouw in een auto was geduwd en weg was gereden vanaf de Diamantlaan. Agenten troffen de melder, een vriend van de vrouw, op het dak van het winkelcentrum aan. Hij vertelde dat zijn vriendin onder dwang in een grijze auto geduwd was, waarvan hij het kenteken doorgaf. De man werd op dat moment gebeld, waarna hij de politie vroeg niet in te grijpen. De agenten gingen weg, maar zijn op een afstandje blijven kijken. Even later kwam er een grijze auto aanrijden met het eerder opgegeven kenteken. De auto reed na een kort gesprek met de melder weer weg. De politie volgde de auto en hield deze verderop staande.

De inzittenden, een 27-jarige en een 21-jarige man uit Polen, werden aangehouden. Op het bureau bleek echter dat de vrouw waar over de melding ging, helemaal niet gedwongen was mee te gaan in de auto; dit had haar ex-vriend verzonnen. Op basis van deze gegevens werden de 27-jarige en 21-jarige Pool in vrijheid gesteld en werd de melder, de man op het dak, een 19-jarige Pool aangehouden op verdenking van het doen van een valse melding.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×