Monumentale verlichting stadhuisplein blijft gedoofd

De monumentale ornamenten op het Stadhuisplein blijven de gemeente waarschijnlijk nog jarenlang energie besparen. De prachtige lampen zijn al enkele jaren defect en worden pas gerepareerd als de door sommigen beoogde fietsenstalling onder het Stadhuisplein gerealiseerd wordt. Dat antwoordde wethouder Steegh gisteravond in de raadscommissie Bestuur en Leefbaarheid op een vraag van D66-raadslid Jeffrey van Haaster. Zijn collega Peter Bootsma heeft er geen goed woord voor over: “Mijns inziens een bevestiging van de stelling dat B&W vaak op een waanzinnige manier dossiers met elkaar verknopen, kennelijk omdat ze anders bang zijn om op een onderdeel hun zin niet te krijgen.”

“Ik vraag me toch werkelijk af wat er nou zo moeilijk aan is om die lichten even te repareren, maar het college kiest er liever voor ze nog even uit te laten, zolang de onzekerheid over de fietsenstalling onder het Stadhuisplein voortduurt. Dat kan nog jaren duren. Jammer dus dat B&W hun monumentale ornamenten niet wat meer koesteren,” aldus Bootsma.

Leiden stadhuislampen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×