Portaal gaat geisers Slaaghwijk controleren

Van maandag 19 tot en met donderdag 22 maart gaat woningcorporatie Portaal alle geisers controleren van de maisonnette- en benedenwoningen in de Slaaghwijk. Reden voor deze actie is dat in het afgelopen half jaar bewoners van drie Portaalwoningen in deze wijk werden getroffen door koolmonoxidevergiftiging. Zo’n vergiftiging wordt veroorzaakt door een niet goed functionerende geiser, al dan niet in combinatie met slechte ventilatie.

De geisers zijn eigendom van of gehuurd door de bewoners en vallen dus onder de eigen verantwoordelijkheid van de huurders. Portaal wil graag een bijdrage leveren aan de veiligheid van de huizen van de corporatie. Daarom worden de geisers, in samenwerking met het installatiebureau Energiq, huis-aan-huis gecontroleerd.

Ook zullen bewoners persoonlijk voorgelicht worden over het gebruik van de geiser en over de ventilatiemogelijkheden. Verschillende buurtbewoners hebben inmiddels spontaan aangeboden te helpen als tolk tussen bewoners en medewerkers van Portaal en Energiq. Voor de langere termijn onderzoekt Portaal of de geisers kunnen worden vervangen door een andere vorm van warmtevoorziening.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×