(Foto: Chris de Waard)

Restauratie Koornbrug begonnen

De restauratie van de door houtrot en zwammen aangetaste Koornbrug is eindelijk begonnen. Het werk is al meer dan een jaar vertraagd. Een slechte schilderbeurt is waarschijnlijk de oorzaak van de huidige staat van de oude brug. Door een niet goed dekkende verflaag is er vocht in het hout getrokken met houtrot en zwammen tot gevolg. Het werk neemt drie tot vier maanden in beslag. Deze brug stamt uit 1642, maar al vanaf de 15e eeuw werd hier vanaf de brug koren verhandeld.

Bij de vernieuwing in de 17e eeuw ontwierp Arent van ’s Gravesande een brug met drie bogen. In de 19e eeuw werd besloten tot een overkapping, om zo de waar beter te beschermen en Salomon van der Paauw ontwiep de neoclassistische overkapping die in 1825 gebouwd is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×