Voorstel aanpak veiligheid Rijnsburgerweg

Peter Bootsma van D66 vroeg gisteren aan wethouder Steegh de veiligheid op de Rijnsburgerweg snel aan te pakken. Dit naar aanleiding van meerdere ongelukken op de Rijnsburgerweg. Bootsma stelde voor de parkeerplaatsen bij het zebrapad op te heffen en te vervangen door bloembedden, om het zicht op de weg te verbeteren. De oversteekplaats voor fietsers en voetgangers vanaf de Mariënpoelstraat is erg onveilig. Bootsma heeft zelf een poos staan kijken en met buurtbewoners gesproken, die dit een goede oplossing vinden.

Wethouder Steegh gaf aan dat hij ook persoonlijk bij de kruising is gaan kijken en geschrokken is van de onveilige situatie. Hij is bereid de voorgestelde optie te onderzoeken. Zelf neigt hij ernaar de kruising op te heffen en fietsers aan de zelfde kant te laten blijven rijden tot de volgende oversteekplaats. Vrijdag is nog een 15-jarig meisje uit Rijpwetering geschept door een auto. Het meisje kwam eerst op de motorkap van de auto terecht en vervolgens op straat. Zij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en ligt nog steeds in coma.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×