Horeca op donderdagavond langer open

Op donderdagavond moeten de binnenkomsttijden voor de horeca gelijkgetrokken worden aan de weekendtijden. Dit betekent dat de binnenkomsttijd van 1.00 naar 2.00 zal gaan. VVD en D66 dienden hiervoor een initiatiefvoorstel in. De donderdagavond blijkt in de praktijk een gevestigde uitgaansavond voor veel inwoners en toeristen te zijn. VVD, GroenLinks, PvdA, Stadspartij Leiden Ontzet en Peper van Leefbaar Leiden stemden voor het voorstel. Er is nu zes weken lang gelegenheid om in te spreken. Ook zal de gemeente vooraf in overleg treden met belanghebbenden.

Leefbaar Leiden stemde verdeeld: Peper was voor, Sloos was tegen. ‘Er is nog nooit een alcoholmatigingsdebat geweest in de raad en nu gaan we de kroegen nog langer open doen,’ aldus Sloos. De ChristenUnie stemde tegen omdat de huidige situatie juist is ontstaan in nauw overleg. Sloos deelde die kritiek. ‘We moeten zorgvuldiger omgaan met de Leidse burgers en niet telkens voorstellen doen om de krant te halen.’

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×