Geen nachtelijke wandeling Leiden-Den Haag op Hemelvaartsdag

De nachtelijke wandeling van Leiden naar Den Haag gaat dit jaar niet door. Traditioneel vindt deze wandeling, die altijd veel deelnemers trekt, plaats in de nacht vóór Hemelvaartsdag. Wel zal er in september een Leidse nachtwandeling georganiseerd worden van ongeveer 10 km. Sinds 1988 stond de wandeling in het teken van de stedenband van Leiden en Den Haag met Juigalpa (Nicaragua). De laatste jaren stonden in het teken van internationale samenwerking in het algemeen. Nachtelijke wandelingen staan in een Nicaraguaanse traditie om belangrijke historische feiten te herdenken.

Vanaf het ontstaan in 1988 van de stedenband Leiden-Juigalpa werd deze voettocht georganiseerd door de Stichting Invulling Stedenband Den Haag-Juigalpa en de Stichting Vriendschapsband Leiden-Juigalpa. De laatste jaren berustte de organisatie bij COS Haaglanden & West Holland (Centrum voor Internationale Samenwerking). Het COS heeft besloten de wandeling dit jaar niet meer te organiseren.

Alternatief
De Stichting Vriendschapsband Leiden-Juigalpa heeft het plan opgevat om in september een alternatieve Leidse nachtwandeling te organiseren van ongeveer 10 km. Omdat een gedeelte van de route over water gaat, moet vooraf transport geregeld worden. Hierdoor zal er slechts een beperkt aantal deelnemers kunnen zijn. Nadere mededelingen hierover volgen nog.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×