Beeld Jonge Rembrandt geplaatst in Huis ter Duin

Stichting de Jonge Rembrandt heeft het beeld dat de Leidse kunstenaar Jeroen Spijker vorig jaar maakte gisteren overgebracht naar Huis ter Duin in Noordwijk. Het standbeeld was een cadeau van de stichting aan de stad, maar de gemeente wil het niet hebben. Verschillende plekken in de stad, waaronder ’t Gerecht, werden door de gemeentelijke Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) van de hand gewezen. Vorige maand bleek na ‘goed overleg’ tussen cultuurwethouder Jonas (SP) en Chris Verplancke, voorzitter van de Stichting de Jonge Rembrandt, dat het beeld definitief geen plek in de Sleutelstad krijgt.

Het beeld wordt de komende maanden geëxposeerd in de centrale hal van het statige Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, waar in november weer het Rembrandt Gala wordt gehouden. Tijdens dat gala wordt het beeld nu geveild. Met de opbrengst gaat de Stichting de Jonge Rembrandt veelbelovende kunstenaars ondersteunen. Onder meer door de jaarlijkse uitreiking van de Jonge Rembrandtprijs. Voor deze landelijke prijs waaraan een cheque van 50.000 euro is verbonden, komen jonge beeldende kunstenaars uit heel Nederland in aanmerking,” zo maakte voorzitter Chris Verplancke vorig jaar tijdens het Rembrandt Gala bekend. Ook gaat er jaarlijks een bedrag van 30.000 euro naar een goed doel.

Advertentie

Geen categorie Rembrandt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×