Gemeente moet gaan praten met eigenaars panden Aalmarkt.

Bij de onteigening van een aantal panden aan de Aalmarkt heeft de gemeente Leiden weliswaar geen fouten gemaakt, maar is zij toch teruggefloten door een uitspraak van de Kroon. Burgemeester Lenferink antwoordt dat naar aanleiding van schriftelijke vragen van CDA-zijde. De Kroon keurde onlangs de onteigening van tien panden aan de Aalmarkt nog af. Door recente jurisprudentie in een andere gemeente zijn de eisen die aan de procedure voor onteigening ten grondslag liggen nader aangescherpt. Dat is een tegenslag voor het College. Toch verwacht B & W niet dat het Aalmarktproject hierdoor verdere vertraging gaat oplopen. Wel kan worden aangenomen dat deze afkeuring kan leiden tot extra risico’s op financieel vlak.

De gemeente moet nu gaan onderhandelen met de eigenaars van de panden om tot een alternatieve oplossing te komen. Hierdoor zou de verkoopprijs kunnen stijgen. Onteigening zou goedkoper zijn.   

Leiden Aalmarktproject


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×