Gemeente moet gaan praten met eigenaars panden Aalmarkt.

1

Bij de onteigening van een aantal panden aan de Aalmarkt heeft de gemeente Leiden weliswaar geen fouten gemaakt, maar is zij toch teruggefloten door een uitspraak van de Kroon. Burgemeester Lenferink antwoordt dat naar aanleiding van schriftelijke vragen van CDA-zijde. De Kroon keurde onlangs de onteigening van tien panden aan de Aalmarkt nog af. Door recente jurisprudentie in een andere gemeente zijn de eisen die aan de procedure voor onteigening ten grondslag liggen nader aangescherpt. Dat is een tegenslag voor het College. Toch verwacht B & W niet dat het Aalmarktproject hierdoor verdere vertraging gaat oplopen. Wel kan worden aangenomen dat deze afkeuring kan leiden tot extra risico’s op financieel vlak.

De gemeente moet nu gaan onderhandelen met de eigenaars van de panden om tot een alternatieve oplossing te komen. Hierdoor zou de verkoopprijs kunnen stijgen. Onteigening zou goedkoper zijn.   

Delen

1 reactie

  1. Geeft niet.

    Die extra financiele risico’s kun je altijd door middel van één of andere heffing op de burgers of middenstand verhalen.
    Trouwens, wat zeuren we nou over vertraging. In andere plaatsen zijn soortgelijke projecten pas 10 jaar geleden afgerond. Maar ja, dat waren dan ook geen PVDA-gemeentes.

Over de auteur

Je bent nu offline