SP: versier geluidsscherm langs spoor Praktijkschool

Langs het NS-spoor aan de Boerhaavelaan worden geluidsschermen geplaatst bij de nieuwbouw van de Praktijkschool. De SP heeft voorgesteld om de geluidsschermen te laten versieren door de leerlingen van de Praktijkschool. “Sommige mensen ergeren zich aan de graffity op veel geluidsschermen,” zegt SP-raadslid Eva de Bakker. “Als we ze nu door de leerlingen laten beschilderen, bijvoorbeeld onder begeleiding van kunstenaars, dan kunnen we én ergernis voorkomen én iets leuks bieden aan de nieuwe school.” Wethouder Gerda van de Berg omarmde het idee.

De SP kreeg bijval van de PvdA, die opperde het thema Bioscience op de geluidsschermen als welkom in Leiden. Onderwijswethouder Gerda van de Berg zei toe in contact te treden met de school en samen tot voorstellen te komen. “De SP is blij met de toezegging van de wethouder over het scherm,”aldus De Bakker, “Al zullen we pas echt blij zijn als de nieuwe Praktijkschool er eindelijk staat, hopelijk zal dit zo snel mogelijk gebeuren.”Langs het NS-spoor aan de Boerhaavelaan zal na jaren van vertraging spoedig gestart worden met de nieuwbouw van de Praktijkschool. De twee locaties van de Praktijkschool aan de Lammenschansweg en de Ter Haarkade zullen samengaan in een pand aan de Boerhaavelaan. Langs het spoor zullen geluidsschermen geplaatst worden om de leerlingen te beschermen tegen de herrie van de treinen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×