Tropisch weerscenario door raad aanvaard

De gemeenteraad heeft woensdagavond een initiatiefvoorstel van PvdA en D66 aangenomen om over te gaan tot een tropisch weerscenario voor de Leidse horeca. Als de maximumtemperatuur boven de 28 graden Celsius stijgt mogen terrassen een uur langer open blijven. Met uitzondering van de ChristenUnie en het CDA stemden alle raadsleden hier voor. Een amendement van GroenLinks en CDA om pas over te gaan tot een tropisch weerscenario voor terrassen bij een gemeten temperatuur van 30 graden Celsius kon niet rekenen op een meerderheid. GroenLinks en CDA vinden dat de binnenstadsbewoners al ruim voldoende op de proef zijn gesteld en niet zitten te wachten op nog een uur minder nachtrust. Ook wilden zij de verruiming na een jaar evalueren. Binnenstadsbewoner en raadslid voor D66 Aad van der Luit ziet mensen liever op een terras dan bij de buren in de achtertuin.     

Bij afwezigheid door ziekte van burgemeester Lenferink nam wethouder Filip van As de honneurs waar en beantwoordde de gestelde vragen. Als deze regeling echt in gaat zal hier opnieuw flink op worden gehandhaafd. Wanneer het tropisch weerscenario precies zal ingaan moethet Colege nu nog vaststellen. Beknd is wel dat B & W alle wijzigingen op horecagebied, er zitten nog meer vereenvoudigingen aan te komen, in een keer wil communiceren.  

De duo-raadsleden Robert-Jan van Ette (PvdA) en Jeffrey van Haaster (D66) mochten hun eigen initiatiefvoorstel niet zelf verdedigen maar moesten zich laten vervangen dor de echte raadsleden Keereweer en Van Meenen. Waarom dat niet mocht leverde nogal wat discussie in de raad op. De raad was bang voor precedentwerking.

Leiden tropischweer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×