Wethouder Witteman overweegt aangifte tegen Verbaan

PvdA-wethouder Witteman overweegt om aangifte te doen wegens aanzetten tot geweld tegen de Leidse zakenman Jan Verbaan. Verbaan deed eerder deze week via Sleutelstad.nl de gedupeerde bewoners van Roomburg de suggestie aan de hand om allemaal een baksteen door de ruiten van Witteman te gooien.

Met duizend gedupeerden zou Witteman in Verbaan’s ogen het besluit om een AZC in de wijk te vestigen wel snel terugdraaien. Eventuele boetes die de stenengooiers zouden krijgen, zei Verbaan wel voor zijn rekening te willen nemen. De gemeente heeft inmiddels contact gezocht met de advocaat van Verbaan om uit te zoeken of Verbaan nog steeds achter zijn uitspaken staat. Als dat zo is stapt de gemeente waarschijnlijk naar de politie.

Verbaan zelf wilde eerder vandaag ook tegenover Sleutelstad zijn uitspraken niet letterlijk herhalen. Wel meldt hij in contact te staan met enkele bewoners in Roomburg. Hij heeft hen voorgesteld om met 1000 man het stadhuis te bezetten en niet te vertrekken voordat de komst van het AZC in Roomburg van tafel is.

Leiden bakstenen Jan Verbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×