Toch onderzoek missers Stadsgehoorzaal

De gang van zaken rond de Stadsgehoorzaal gaat toch onderzocht worden. Er komt een onderzoekscommissie die vertragingen en extra kosten bij grote projecten onder de loep neemt. Hoewel eerst voorgesteld werd om het Scheltemacomplex en het Rembrandtjaar te onderzoeken, is dat laatste project nu vervangen door de Stadsgehoorzaal.

In mei was er nog veel commotie rond de telkens terugkerende missers bij allerlei projecten, vooral naar aanleiding van de steeds duurder wordende Stadsgehoorzaal. Nadat eerst werd voorgesteld een raadsenquĂȘte te houden, wordt nu een onderzoekscommissie ingesteld. Omdat het Rembrandtjaar een eenmalig project was, is dit op voorstel van het CDA vervangen door de Stadsgehoorzaal. Het bezwaar hiertegen was dat dit project nog niet is afgerond, zodat het onderzoek voor vertraging zou kunnen zorgen. Ook is de besluitvorming nog niet helemaal afgerond voor het grotere Aalmarktproject, waar de Stadsgehoorzaal een onderdeel van is. Dat betekent echter ook dat er nog mogelijkheden zijn om bij te sturen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×