Toch inspraak fietsenkelder Stadhuisplein

Leidenaars mogen toch hun mening geven over de bouw van een fietsenkelder onder het Stadhuisplein. Het plan kost 5,7 miljoen euro en levert duizend plaatsen op. De gemeenteraad besloot gisteren dat wethouder Steegh toch inspraak moet geven aan de stad. De wethouder betoogde dat dit niet nodig was, omdat het plan al heel oud is en bij Binnenste Beter al op de agenda stond.

Peter Bootsma (D66) vond dat ‘in de plannen staan’ niet genoeg is. ‘Destijds is er geen mogelijkheid geweest voor inspraak. De fietsenkelder was geen concreet beleidsvoornemen maar alleen een plan.’ Alleen GroenLinks vond dat de bouwvergunning voor de fietsenstalling zonder inspraak kan worden aangevraagd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×