In 2002 stopten de Vrienden van de Reveilll-je er officieel mee, nadat het doel van de club was bereikt; het vergroten van de opkomst bij de reveille. Waarnemend Burgemeester Lemstra onthulde bij die gelegenheid een gedenksteen op het Stadhuisplein. Aan Claas Griffioen werd de Gouden Speld van de gemeente toegekend. Als waardering voor het werk van 'de vrienden'. (Archiefoto: Chris de Waard).

Vrienden van de Reveilll-je heropgericht

Dit jaar worden op 3 oktober de ‘Vrienden van de Reveilll-je’ uit de mottenballen gehaald. De ‘vrienden’ werden in 1988 voor het eerst voor 1 dag opgericht. Het gezelschap had als doel de opkomst bij de reveille te vergroten. Omdat dat doel ruim is gehaald werden ‘de vrienden’ in 2002 na 15 jaar voor het laatst ontbonden. De reveille wordt om 7.00 uur gehouden op het Stadhuisplein. Omdat 7 dit jaar het thema is van de 3 oktoberviering, greep één van de vrienden, Claas Griffioen, de gelegenheid met plezier aan om de vrienden toch nog een keertje op te richten.

We zien de Vrienden van de Reveilll-je dit jaar niet alleen in alle vroegte om de feestvreugde te vergroten, maar ook in de optocht.

Leiden 3 Oktober 2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×