Pleintje Julianastraat deels bebouwd

Het pleintje op de hoek Maresingel/Julianastraat wordt toch deels bebouwd. De omwonenden uit Leiden Noord maakten bezwaar tegen de plannen van de gemeente om een kantoorpand op het pleintje neer te zetten. Dat heeft voor een deel succes gehad: er blijft nu ruimte voor speelgelegenheid en groen. Een motie van de SP om dit mogelijk te maken, is gisteravond aanvaard door de gemeenteraad. De buurt had gevraagd het hele pleintje onbebouwd te laten.

In het verleden is door de gemeente expliciet aan Makelaardij Kompas gevraagd het pleintje te bebouwen. ‘Er zijn in bepaalde verwachtingen gewekt, zodat dit niet meer kan worden teruggedraaid’, aldus wethouder Witteman. Daarom blijft op eenderde van het pleintje bebouwing toegestaan.

De SP heeft in februari 2006 de bewoners van de Julianastraat geholpen om 125 handtekeningen op te halen tegen de bouw van het kantoorpand. Buurtbewoners zijn bang dat het parkeerprobleem groeit en vinden dat er toch al zo weinig groen is in hun wijk. Nu mogen zij het onbebouwde deel van het plein zelf ontwikkelen en beheren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×