Toch geen kopbebouwing Floris Versterlaan

Er komt toch geen kopbebouwing bij de Bakker Korffstraat/Floris Versterlaan. Gisteravond werd een amendement van SP, VVD en CDA hierover aanvaard. Zij zijn van mening dat eerdere toezeggingen moeten worden nagekomen. Wethouder Hillebrand heeft in 2004 toegezegd dat er niet gebouwd wordt in het gebiedje dat nu groen is. De vijver is erg belangrijk voor de waterhuishouding, aangezien Groenoord-Noord toch al regelmatig kampt met wateroverlast.

Buurtbewoners hebben herhaaldelijk geprotesteerd tegen de extra bebouwing. Wethouder Witteman wilde echter wél bebouwing, vanuit stedenbouwkundig oogpunt. Hij is van mening dat het rijtje huizen nu onaf is, zodat kopbebouwing zorgt voor een mooier beeld. Er was ook kopbebouwing gepland bij de andere straten in Groenoord-Noord, maar dat is al in een eerder stadium geschrapt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×