Hutspot-pot weer te bewonderen in De Lakenhal op 3 oktober

Traditioneel is Stedelijk Museum De Lakenhal op 3 oktober gratis geopend van 10.00 tot 12.00 uur. De rondleidsters staan alweer klaar om uitleg te geven over de beroemde ‘hutspot-pot’, het schilderij van Burgemeester Van der Werf en nog veel meer historische herinneringen aan het Leids ontzet. Helaas is het beroemde Lanckaerttapijt, met daarop de strijd tussen de Geuzen en de Spanjaarden, ‘even’ uitgeleend aan het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol. Maar een goed alternatief is het schilderij ‘Gebedsdienst in de Pieterskerk, na het ontzet van Leiden’ dat in 2000 aan het museum is geschonken door de 3 October Vereeniging. Ook de schilderijenzalen zijn te bezichtigen. Meer info: www.lakenhal.nl

Leiden 3 Oktober 2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×