Bij het Jan van Houtmonument werd een krans gelegd. Eerder gebeurde dat ook al in het Van der Werfpark. (Foto's: Chris de Waard).

Viering Leidens Ontzet losgebarsten

Op 2 oktober ’s middags is ‘3 oktober’ begonnen. Vanaf 16.30 uur kwam het 3 October Gilde bij elkaar in de oude universiteits bibliotheek aan het Rapenburg. Daar werd onder andere bekendgemaakt dat de ‘ondernemers met een Leids hart’ 5000 euro hebben gedoneerd ten behoeve van ‘een lint van licht’ tijdens de taptoe. Aansluitend werd op het Pieterskerkplein weer door duizenden mensen hutspot gegeten, waarna het tijd werd om op te stellen voor de taptoe. Deze was dit jaar een stuk langer dan voorgaande jaren en ook hadden de deelnemende verenigingen veel werk gemaakt van de verlichting.

Rond 22.00 uur werd in de Burgerzaal van het stadhuis de erepenning van de gemeente Leiden uitgereikt. Zoals elders op deze site al te lezen valt, viel Flip Massaar dit jaar de eer te beurt.

Leiden 3 Oktober 2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×