Boerderij De Slaagh verkocht aan kinderdagverblijf

Boerderij De Slaagh is verkocht aan De Schavuiten. Dat is een organisatie die kinderopvang combineert met specialistische verpleegkundige zorg. Wethouder Witteman is tevreden met de verkoop: ‘Zo krijgt de boerderij een goede maatschappelijke bestemming.’ De gemeente Leiden wil de komende jaren het overtollige vastgoed verkopen. Het geld van de ongeveer vijftig gebouwen wordt gebruikt voor ruimtelijke projecten in Leiden.

Tot begin 2007 was de boerderij jarenlang in gebruik als onderkomen van wijkbeheer van de dienst Milieu en Beheer. Na de verhuizing gebruikte de gemeente het pand niet meer. Daarom is besloten het pand per inschrijving te verkopen.

De Schavuiten is een kinderdagverblijf voor chronisch zieke kinderen. Het biedt specialistische verpleegkundige zorg voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar. Op dit moment is De Schavuiten gehuisvest in Voorschoten, maar de boerderij kan waarschijnlijk op 1 april 2008 in gebruik worden genomen.

Door de verhuizing naar Leiden komt een grote droom uit. De boerderij heeft namelijk alle ruimte om ook een logeerhuis te creëren. Dat is een plek waar chronisch zieke kinderen een nachtje of weekendje kunnen komen logeren om de ouders te ontlasten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×