Start tweede fase archeologisch onderzoek Leidse Aalmarkt

Aanstaande woensdag start fase 2 van het archeologisch onderzoek op het terrein van de voormalige Aalmarktschool. Volgens archeologen is het mogelijk, dat er interessante resten uit de twaalfde eeuw te ontdekken zijn. Tijdens de werkzaamheden door Bureau Monumenten en Archeologie van de gemeente Leiden, worden er bezoeken voor publiek georganiseerd. In de komende herfstvakantie zijn er speciale rondleidingen voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Een ervaren gids zal toelichting geven op de opgravingwerkzaamheden en op de archeologie in het algemeen.

Tijdens het onderzoek wordt de bodem zo’n vijf meter afgegraven op zoek naar sporen van de vroegste stadsgeschiedenis. Ook zal het binnenterrein van het gasthuis, waar afvalputten, waterputten en tuinen hebben gelegen, gedeeltelijk worden blootgelegd. De opgraving gaat zes weken duren. De eerste fase van het archeologisch onderzoek, in juni van dit jaar, concentreerde zich op de bovenste laag waarbij onder anderen restanten van de mannenzaal van het Catharina Gasthuis werden aangetroffen.

De data van de bezoeken staan op www.aalmarkt.nl. Opgeven voor een bezoek kan via deze website of telefonisch via het Servicepunt Bouwen en Wonen: 071 – 5165502.

Leiden Aalmarktproject


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×