Marije van den Berg werd in november 2005 door de Pvda-leden gekozen tot lijsttrekker van haar partij. Na de verkiezingen in maart 2006 nam ze ook het fractievoorzitterschap op zich. (Archieffoto: PvdA Leiden).

Marije van den Berg stopt als fractievoorzitter PvdA

Marije van den Berg heeft besloten te stoppen als fractievoorzitter van de PvdA. De combinatie met haar baan en gezin is haar teveel geworden, zo laat ze in een reactie weten. Van den Berg: “De combinatie van een gezin met heel jonge kinderen, het gewone werk als bedrijfsjournalist, het raadslidmaatschap en dan ook nog het fractievoorzitterschap heb ik twee jaar volgehouden, maar ik moet tot de conclusie komen dat het nu ‘op’ is. Ik kan er niet meer staan op de manier waarop ik vind dat een fractievoorzitter van de PvdA er moet staan. Vandaar dit ‘verstandig klotebesluit’.” Van den Berg blijft wel aan als raadslid. In die rol wil ze zich inzetten voor openheid, zachtheid, ruimte voor twijfel en verzet tegen regentesk gedrag.

Van den Berg kwam tot de conclusie dat ze uit tijdgebrek niet in staat zou zijn om de onderhandelingen voor het nieuwe college namens haar partij te voeren. “Dat was voor mij wel een heel groot teken aan de wand. Als je er op zo’n cruciaal moment niet voor je partij kunt zijn, dan moet je die positie ook niet willen bekleden. Ik wil niet alleen maar de mascotte van de fractie zijn,” aldus Van den Berg die benadrukt dat ze de voorzittershamer niet om politiek-inhoudelijke redenen neerlegt. De onderhandelingen over een nieuw collegeprogramma worden gevoerd door de raadsleden Henny Keereweer en Daan Iken.

Advertentie

Leiden coalitie2007


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×