Rianne Becht (rechts) is de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks in Leiden. Op de foto zit Becht naast Jan Laurier die ze in 2003 opvolgde als raadslid voor GroenLinks. (Archieffoto: Chris de Waard).

Rianne Becht nieuwe fractievoorzitter GroenLinks

Rianne Becht volgt Jos Posthuma op als fractievoorzitter van GroenLinks. Dat heeft de GL-fractie afgelopen avond besloten. Becht kwam in oktober 2003 in de raad als opvolger van Jan Laurier. Becht was voor haar raadslidmaatschap voorzitter van GroenLinks in Leiden en vervulde eerder ook een functie in het landelijk bestuur van haar partij. De keuze voor Becht is opmerkelijk. Algemeen werd in politieke kringen aangenomen dat raadslid Hans van Egdom de nieuwe leider van de fractie zou worden.

Wie de plek van Jos Posthuma in de fractie zal innemen is nog niet bekend. Becht wil daar nog niets over zeggen, omdat de fractie nog geen formele ontslagbrief van Posthuma heeft ontvangen. Volgens de kieslijst zou de vrijgekomen plaats voor Janneke Jansen zijn. Of zij haar plek ook daadwerkelijk inneemt is nog maar de vraag. Ze is onbereikbaar wegens een verblijf in Thailand, maar het gerucht gaat dat ze momenteel geen belangstelling heeft voor een plek in de Leidse gemeenteraad. In dat geval gaat de vrijgekomen zetel naar de nummer zes van de GroenLinks-lijst, Pieter Kos.

Advertentie

Leiden coalitie2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×