Rembrandtbeeld geveild

Het standbeeld van de Jonge Rembrandt dat de Leidse beeldhouwer Jeroen Spijker maakte in opdracht van de Stichting Rembrandt Gala is zaterdagavond tijdens het Sharing Succesgala in Huis ter Duin voor 34.000 euro geveild. Het beeld ging naar de Noordwijkse kunstliefhebber Harry Vink die op zijn landgoed een beeldentuin wil realiseren. Het beeld had eigenlijk een blijvende herinnering moeten worden aan de viering van het Rembrandtjaar. Nadat de gemeente liet weten er geen locatie voor te hebben, werd besloten het te veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar het Liliane Fonds.

Voorzitter Chris Verplancke van het Rembrandt Gala laat weten dat het beeld wat hem betreft geen betere plek had kunnen krijgen. Buiten Leiden dan.

Cultuur Leiden Rembrandt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×