De nieuwe voorzitter van het Centrumanagement Leiden is oud-wethouder Rogier van der Sande. Hier met zoon tijdens de Taptoe op 2 oktober. (Archieffoto: Chris de Waard).

Rogier van der Sande nieuwe voorzitter Centrummanagement

Oud-wethouder Rogier van der Sande wordt per 1 januari de nieuwe voorzitter van het Centrummanagement Leiden. De huidige voorzitter, Baptist Brayé, heeft de functie ruim twee jaar bekleed. Rogier van der Sande is momenteel werkzaam als adviseur en interim manager. Als wethouder was Van der Sande betrokken bij extra schoonmaken van de binnenstad en het totstandkomen van het ondernemersfonds. Dit ondernemersfonds legt de financiële basis onder de samenwerking van tal van ondernemersverenigingen in Leiden en ook het Centrummanagement.

Als voorzitter zal Van der Sande overleg voeren met vertegenwoordigers van de gebruikersbelangen in het centrum en de gemeente Leiden. Ook zal hij nauw samenwerken met de eerder deze week benoemde nieuwe centrummanager Joost Bleijie. Bleijie begint ook op 1 januari en wordt verantwoordelijk voor de daadwerkelijke uitvoering.

Centrummanagement Leiden is een samenwerkingsorgaan van 14 verenigingen en organisaties, waaronder vijf winkelstraatverenigingen, de ambulante handel (markt), Koninklijk Horeca Nederland, de Museumgroep Leiden, de vastgoedsector en de overkoepelende bedrijvenvereniging bv.leiden.nl. Ook Gemeente Leiden zit aan tafel bij deze publiekprivate organisatie.

Doel van het centrummanagement is het vergroten van de aantrekkingskracht van de binnenstad en het behartigen van de belangen van de gebruikers van het centrum. Naast het organiseren van allerlei activiteiten is het centrummanegement ook een platform voor overleg tussen partijen zaken als over bereikbaarheid, de koopzondagen, citymarketing en winkelcriminaliteit.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×