Kettingbotsing bij onveilig zebrapad

Om 12.15 vond op de Willem de Zwijgerlaan een kleine kettingbotsing plaats. Een automobilist stopte voor het zebrapad, de automobilist daarachter ook, maar de derde bestuurder stond niet op tijd stil. De drie auto’s klapten op elkaar. Er was alleen materiële schade en ook de voetganger bleef ongedeerd.
Het is niet de eerste aanrijding bij deze zebra dit jaar. Het zebrapad is slecht aangegeven en de markering is deels weggesleten. Voetgangers komen op een onverwacht punt tussen bomen en struiken vandaan de weg op, zodat automobilisten hen pas laat zien. De oversteekplaats ligt halverwege het tunneltje bij de Kooilaan en de verkeerslichten bij de Marnixstraat. De zebra wordt vooral gebruikt door kinderen van de basisscholen en ouderen, maar is erg onveilig.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×