Een heimachine doorboorde vanmiddag een gasleiding op het bouwterrein van het ROC bij Leiden Lammenschans. (Foto: Fotobureau Peter Schipper).

Gaslek op Lammenschansweg legt (trein)verkeer lam

Een gaslek bij Station Leiden Lammenschans zorgt voor grote verkeersproblemen. Ook het treinverkeer is stilgelegd. Op het ROC-bouwterrein naast het station werd rond 15.50 uur een 8 Bar gasleiding geraakt bij het slaan van een damwand. Politie en brandweer hebben de Lammenschansweg afgesloten tussen de De Sitterlaan en de Tomatenstraat. Het verkeer wordt omgeleid via onder meer de Churchilllaan en de Kanaalweg. Energiebedrijf NUON is bezig om het gat te dichten. De brandweer sloot het bouwterrein af en zette twee meetploegen in. Er zijn geen gevaarlijke waarden gemeten, ook vielen er geen gewonden en bleek het niet nodig om woningen te ontruimen.

Update 17.12: Het lek is gedicht, de treinen gaan weer rijden en de Lammenschansweg is weer vrijgegeven.

Het verkeer moet tijdens de komende avondspits rekening houden met flinke vertraging. De Lammenschansweg, toch al één van de drukste uitvalswegen van Leiden, is niet beschikbaar voor doorgaand verkeer. Hoe lang de afzetting gaat duren is nog niet bekend.

Advertentie

Leiden gaslekroc


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×