Zeven aanhoudingen bij scholierenstaking

De politie heeft vrijdagmiddag zeven aanhoudingen verricht tijdens de demonstratie van middelbare scholieren in Leiden. Rond 11.15 uur verzamelden ongeveer 600 leerlingen van drie scholen zich in de omgeving van de Kagerstraat. De groep trok naar het Stadhuisplein en daarna door het centrum van Leiden. De politie heeft met diverse eenheden, waaronder ook motorrijders, politiebikers en een helikopter toegezien op een ordelijk verloop.

De groep leerlingen splitste zich later in kleinere groepen. Enkelen bleven in het centrum, terwijl een groep van ongeveer honderd leerlingen wegtrok richting scholen aan de Boerhaavelaan, Lammenschansweg en de Kanaalweg om leerlingen te bewegen mee te demonstreren. De zeven personen werden op diverse locaties aangehouden vanwege vandalisme, vernieling, opruiing en belediging.

Leiden scholierenstaking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×