Nieuwe Leidse krant krijgt weinig steun

Ruim 60% van de respondenten van de poll die Sleutelstad afgelopen week hield, heeft geen behoefte aan een nieuwe huis-aan-huis krant. De partners verenigd in het Netwerk Citymarketing verspreidden in november een proefnummer van Leiden Nieuwsweek onder een select gezelschap in de stad. Deze krant, uitgegeven door Holland Combinatie, is bedoeld om het initiatief te stimuleren voor een nieuwe huis-aan-huis krant. De nul editie omvatte vooral artikelen van één van betrokken citypartners. De Kamer van Koophandel berichtte over de Startersdag, de gemeente deed tekst en uitleg over het Waterplan en de universiteit zette de Wetenschapsdag op de voorgrond. Binnenkort evalueren de citypartners het nulnummer en wordt in kaart gebracht in hoeverre er partijen dit initiatief ook financieel willen steunen.

Uit reacties op het bericht blijkt dat een krant erbij voor de meesten niet zoveel toevoegt. Het zou het huidige lokale medialandschap alleen verder versnipperen. Er lijkt wel behoefte aan verbetering van de kwaliteit van de huidige kranten.

Advertentie

Leiden leidentimes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×