Gemeente start campagne tegen geweld rond jaarwisseling

Morgen start de gemeente met een campagne voor de komende jaarwisseling. Het motto is ‘Geen Geweld!’. De campagne is te zien op driehoeksborden door de hele stad en duurt tot 01 januari 2008. Na het geweld en de vernielingen tijdens de jaarwisseling van vorig jaar moet deze campagne mensen bewust maken van de gevolgen van geweldpleging tijdens de jaarwisseling. De nieuwe campagne vervangt de ‘stoer/stom’ affiches, waarop een opgeblazen prullenbak te zien was. Deze affiches waren hoofdzakelijk gericht op middelbare scholieren. De nieuwe campagne heeft een breder bereik.

Uit onderzoek van o.a. de universiteit Leiden is naar voren gekomen dat de leeftijdsgroep van relschoppers tussen de 16-30 jaar ligt. Hoewel bekend is dat er in sommige wijken ook relschoppers van middelbare leeftijd zijn die (hun) jonge kinderen aanzetten tot geweld. Zo kwam het vorig jaar voor dat een vader zijn achtjarige zoon vuurpijlen op hulpverleners liet richten.

De boodschap van de nieuwe campagne is minder vrijblijvend. Zo was de ‘stoer/stom’ poster bedoeld om jongeren aan te spreken op hun verantwoordelijkheidsgevoel. De ‘Geen Geweld!’ poster laat zien wat de directe gevolgen zijn van een geweldsdelict. De posters worden ook naar de Leidse basisscholen, middelbare scholen en alle ROC’s gestuurd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×