PvdA stelt vragen over inval Trekvaartplein

De PvdA gaat burgemeester Lenferink vanavond vragen naar de inval vanmorgen bij het woonwagenkamp aan het Trekvaartplein. Dat zegt raadslid Marije van den Berg op haar weblog. Die inval is inderdaad opvallend, want nog maar twee maanden geleden meldde de burgemeester dat uit onderzoek was gebleken dat er op het Trekvaartplein nauwelijks meer aan de hand is dan in sommige andere Leidse buurten. Een verscherpt toezicht door de politie zou daarom niet nodig zijn en de bewoners verdienden een rehabilitatie.

Begin vorig jaar had de gemeente nog naar buiten had gebracht dat het kamp aagepakt zou gaan worden, omdat ‘de bewoners het doelbewust niet zo nauw nemen met regels en wetten en ze overheidsoptreden belemmeren door de handhavers te bedreigen’.

Leiden Trekvaartplein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×