Agenten controleren ouders die hun kinderen naar school moeten brengen. Zij zijn de enige die het kamp mogen verlaten, maar niet na gefouilleerd te zijn. (Foto: Fotobureau Peter Schipper).

Politie valt Trekvaartplein binnen

Meer dan 250 politiemensen doorzoeken 26 van de 130 woonwagens op het Trekvaartplein. Het terrein is afgesloten en niemand mag er op of af. Omdat er vuurwapenhonden zijn ingezet is ook de marechaussee betrokken bij de inval. Inmiddels zijn er vijf aanhoudingen verricht. Er zijn enkele vuurwapens gevonden en een kleine hennepkwekerij. Daarnaast zijn veel gestolen spullen in beslag genomen, waaronder fietsen, sieraden en geld.

De reden voor de inval is dat er bij de politie signalen waren binnengekomen over vuurwapens. Op 2 oktober is er een schietpartij geweest op het kamp, waarna de politie een onderzoek begon. Daaruit bleek dat er meerdere dingen mis waren en dat deze 26 wagens daarbij betrokken waren.

Leiden Trekvaartplein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×