VVD: 150.000 euro cash voor Trekvaartplein

Stop de komende drie jaar niet steeds 50.000 euro in allerlei sociaalmaatschappelijke projecten op het Trekvaartplein, maar geef de bewoners daar gewoon een zak met geld. Met dat opmerkelijke voorstel wil VVD-fractievoorzitter Laudy zijn ‘linkse collega’s in de raad’ aan het denken zetten. In de begroting voor volgend jaar staat dat Leiden nog drie jaar lang 50.000 euro steekt in projecten op het woonwagencentrum, omdat de bewoners daar nog niet in voldoende mate gebruik maken van reguliere voorzieningen in de stad.

Audiofragment: VVD-voorman Laudy en wethouder Van Gelderen over het extra geld voor het Trekvaartplein.

Laudy vindt het bespottelijk en doet daarom een voorstel gebaseerd op ervaringen in Londen waar zwervers geld kregen in plaats van hulp. Een hoog percentage bleek na een jaar het leven weer op de rit te hebben. Volgens wethouder Van Gelderen (SP) gaat die vergelijking helemaal niet op. “Dit is echt een hele andere doelgroep. We maken vorderingen op het Trekvaartplein, maar we zijn er nog niet. Als we nu stoppen gooien we weg wat we de afgelopen jaren hebben bereikt”.

Leiden Trekvaartplein


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×