Felle uithaal Witteman naar Stadspartij Leiden Ontzet

Sinds zijn komst uit Hillegom heeft de stad wethouder Ruimtelijke Ordening Marc Witteman leren kennen als een nuchtere, rationele bestuurder. In de raadscommissie Ruimte en Bereikbaarheid van dinsdagavond liet hij zich van een andere kant zien. In voor zijn doen ongekend felle bewoordingen sprak hij zich uit over aantijgingen aan zijn adres door leden van de Stadspartij Leiden Ontzet. “Een wethouder die doet wat u vraagt zo te kijk zetten, daar lusten de honden geen brood van.” De toon die de SLO de afgelopen maanden aansloeg over de keuzes en de houding van Witteman bij de verkoop van gemeentelijk vastgoed zijn hem in het verkeerde keelgat geschoten.

Het frustreert Witteman dat zijn inspanningen, om de opdracht van de gemeenteraad om eigen vastgoed te verkopen, met dergelijke negatieve geluiden worden ontvangen. Bij de verkoop van café De Burcht zette de SLO de beoogd koper weg als een ontwikkelaar met dubieuze bedoelingen. De verkoop van het Wachtgebouw bij de Morspoort was volgens de SLO “de zoveelste blunder van deze wethouder”. Witteman kan geen waardering opbrengen voor dergelijke kritiek. Hij waarschuwde er bovendien voor om als raadslid personen of organisaties op voorhand te veroordelen. Een persoonlijk gesprek met de betreffende ontwikkelaar die de Burcht heeft gekocht overtuigde Witteman van de goede bedoelingen van de ondernemer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×