Vanavond slotmanifestatie 'Leids Dossier'

Vanavond wordt in het Leidse stadhuis een slotbijeenkomst over het zogenaamde Leids dossier gehouden. Dat Leids Dossier bevatte zestig schrijnende situaties van alleenstaanden vluchtelingen en gezinnen met kinderen. Op een enkeling na hebben al deze mensen nu zicht een verblijfsstatus, o.a. door de Generaal Pardonregeling, het buitenschuldcriterium of de schrijnendheid van hun situatie. Burgemeester Lenferink, wethouder Gerda van den Berg en voormalig wethouder Rabbae zullen bij de afsluiting van het Leids dossier aanwezig zijn. Daarnaast zullen ook asielzoekers zelf aan het woord komen.

Het college van B&W en de Initiatiefgroep LTU sluiten het Leids Dossier vanavond tussen 19.00 uur en 20.30 uur in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis.

De Initiatiefgroep LTU bestaat uit Stichting Vluchtelingenwerk Leiden, Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen (STUV), de gemeenteraadsfracties van PvdA, GroenLinks, SP, LeefbaarLeiden, Leiden Weer Gezellig/de Groenen, ChristenUnie, Leidse Vluchtelingen, betrokken burgers en individuele raadsleden. Ook de Raad van Kerken, en de Diaconie van de Protestantse gemeente hebben hun steun gegeven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×