Canterbury Tales door Jeugdtheaterhuis, foto: Tineke de Lange

Kerstvoorstelling Canterbury Tales door Jeugdtheaterhuis

Tien dagen lang, tijdens de kerstvakantie, spelen 46 jongeren van het Jeugdtheaterhuis de voorstelling ‘Canterbury Tales’ in de Leidse Schouwburg. Dit volgens een eigentijdse bewerking van vijf verhalen, zo’n 600 jaar geleden geschreven door Geoffrey Chaucer. De voorstelling is erg dynamisch met veel dans en muziek, variĆ«rend van Bach tot Red Hot Chili Pepper. Leerlingen van de Leidse basisschool De Morskring spelen als ensemble mee met de bestaande cast op 22 en 23 december. Op 24 en 26 december geldt dit ook voor de leerlingen van de lesafdeling van het Jeugdtheaterhuis in Leiden. De leerlingen volgen twee weken voorafgaand aan de voorstellingen een intensief repetitieprogramma onder begeleiding van docenten van het Jeugdtheaterhuis.

Chaucer schreef over alles waar we niet zo trots op zijn, maar ook over alles wat een mens juist mens maakt: Spannende, mooie, verdrietige en grappige verhalen over jaloezie, hebzucht, wraak, lust en bedrog.

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

De speelperiode loopt van 22 tot en met 30 december. Kaarten zijn te bestellen op : 0900 9001705 ( 0,25 ct pm) of via de website: www.leidseschouwburg.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×