Molenmuseum bijna drie maanden dicht wegens verbouwing

Molenmuseum De Valk is van maandag 7 januari tot en met donderdag 20 maart 2008 gesloten in verband met een verbouwing. Op Goede Vrijdag gaat het museum weer open voor bezoekers. Tijdens de werkzaamheden worden er glazen scheidingswanden geplaatst op de vierde en vijfde verdieping zodat er twee verticale rookcompartimenten ontstaan. Ook worden er extra trappen geplaatst en worden de electra en de brandmeldinstallaties in de molen vernieuwd. Tenslotte wordt de bewegwijzering aangepast. Het museum maakt van deze tijdelijke sluiting gebruik door ook de bestaande presentatie op te frissen.

Molen ‘De Valk’ is een stellingkorenmolen uit 1743. Een rondgang door de molen leert de bezoeker alles over de geschiedenis van molens en het malen van graan. Ook kan een kijkje worden genomen in de woning van de laatste molenaar, met origineel interieur van rond 1900. Alle zeven verdiepingen van de molen zijn toegankelijk voor publiek. De wieken van de molen draaien regelmatig en er wordt zelfs weer graan gemalen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×