Leiden wordt toch geen openluchtmuseum

De kans dat Leiden een openluchtmuseum wordt, iets wat de burgemeester een paar weken geleden vreesde, is behoorlijk afgenomen. Dat blijkt uit een persbericht van de gemeente.de Tweede Kamer en minister Eurlings willen namelijk dat het kabinet de projecten in de regio rondom Leiden en Katwijk als één project aanpakt. Dat wil zeggen, dat projecten rond woningbouw, wegontwikkeling, openbaar vervoer, en economie in samenhang moeten worden bekeken en uitgevoerd. De Kamer vindt zelfs dat de minister de projecten als één project in het zogenaamde MIRT-projectenboek moet opnemen.

De coalitiepartijen hebben Rijk en regio opgeroepen te zorgen voor een zorgvuldige inpassing van de RijnlandRoute. Door deze ontwikkelingen is de financiering van de Rijnlandroute door het Rijk, een belangrijke stap dichterbij gekomen. De Rijnlandroute zal onder andere dienen als ontsluitingsweg voor de duizenden bewoners van de nog te bouwen huizen in Valkenburg. Ook verbetert de weg de doorstroom naar de kust, zullen de files afnemen, is er minder sluipverkeer en worden Leiden en regio beter bereikbaar, waardoor er zich meer bedrijven zullen vestigen, aldus de gemeente. Kortom, wie zich verheugd had op Openluchtmuseum Leiden, lijkt pech te hebben.

Leiden RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×