Kritiek geen aanleiding voor handhaving Koppenhinksteeg

Het college ziet in de kritiek van de voorzitter van de Commissie Beroep- en Bezwaarschriften tijdens de hoorzitting van afgelopen vrijdag geen aanleiding om te gaan handhaven bij Vrijplaats Koppenhinksteeg. Dat liet burgemeester Henri Lenferink dinsdagmiddag weten. Tijdens die zitting leverde commissievoorzitter Olivier forse kritiek op de gemeente. Die verzuimt in zijn ogen om in te grijpen tegen de horeca activiteiten bij Stichting ontmoetingsruimte de Linkse Kerk aan de Hooglandse Kerkgracht. Het stadsbestuur wacht het advies van de commissie af en beslist daarna of het van de tot nu toe gekozen lijn van gedogen afwijkt.

“Wij hebben een heldere hoofdroute geformuleerd, waarin overgangstijd is ingecalculeerd om de betreffende organisatie hun plan te laten maken”, aldus Lenferink dinsdag. Daar wordt vooralsnog niet van afgeweken. De klacht van Linkse Kerk vertegenwoordiger Marco van Duijn over de gang van zaken tijdens de hoorzitting is aanleiding voor Lenferink om een gesprek aan te knopen met commissievoorzitter B. Olivier en de andere aanwezige leden. “Laten we eerst inventariseren wat er gebeurd is. Ik wacht nog op het verslag van de secretaris.” Lenferink verwacht overigens niet dat die inventarisatie tot een concreet besluit zal leiden.

Leiden vrijplaatskoppenhinksteeg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×