Ik bak een taart en wat doe jij daar?

Vanmiddag werd het muurgedicht van Rosanne van Leeuwen onthuld in de Milieustraat aan de J.C. de Rijpstraat. Na een inleidend toespraakje van wethouder John Steegh (milieu) knipte Rosanne het feestelijke blauwe lint door. Vorig jaar schreef de gemeente een dichtwedstrijd uit voor de bewoners van Leiden. De familie van Leeuwen deed mee en nam de inzending van hun jongste, toen vijf jaar, niet echt serieus. Rosanne vatte haar gedicht samen in één pakkende zin: “Ik bak een taart en wat doe jij daar? ” Inmiddels is ze zes en kan haar eigen muurgedicht lezen. De tekst siert een 60 meter lange geluidswand in de Milieustraat, met de bedoeling om graffiti tegen te gaan. Na afloop kreeg de jonge winnares de muurschildering op canvas aangeboden door de wethouder.

Rosanne van Leeuwen en wethouder John Steegh, foto’s: Jacqueline Borg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×